Издателска къща ХЕРМЕС“ представя КОСВЕНИ ЖЕРТВИ  от Александра Маринина обем: 560 стр. цена 22,95

...
Издателска къща ХЕРМЕС“ представя
КОСВЕНИ ЖЕРТВИ 
от Александра Маринина
обем: 560 стр.
цена 22,95
Коментари Харесай

Нова кримка от Александра Маринина

Издателска къща „ ХЕРМЕС “

п редставя

КОСВЕНИ ЖЕРТВИ  

от Александра Маринина

размер: 560 стр.

цена 22,95 лева

ISBN 978-954-26-2323-6

Превод Наталия Христова

Нов разказ от обичаната на милони читатели крими кралица

Очаквайте “Косвени жертви ” на 06 февруари!  

За създателя

          Александра Маринина е безспорната съветска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 година и 2011 година по покана на ИК „ Хермес “.

          Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я трансформира в най-четения и обичан актуален съветски създател. Самата тя счита, че интернационалният й триумф се дължи на обстоятелството, че в книгите й се преглеждат всемирен тематики, а сюжетите са доста настоящи. Книгите й са преведени в страни като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и доста други.

          Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 година като Марина Анатолевна Алексеева. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 година е водещ експерт по анализиране и прогнозиране на престъпността.

          Маринина е притежател на редица награди. През 1998 година е отличена като „ Писател на годината “ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 година получава националното отличие „ Олимпия “ – като жена, чиито книги имат безспорен принос към съветската просвета, а през 2006 година е приета за „ Писател на десетилетието “. Романът й „ Последно разсъмване “ е притежател на премия за престъпен разказ на 2014 година в Русия. „ Безупречна известност “, е избрана за н ай-добър престъпен разказ на 2021 година съгласно читателите в Русия.

Сега Издателска къща „ Хермес “ показва най-новата й книга – „ Косвени жертви “.

За книгата  

Чували ли сте термина „ косвена жертва “? Така се назовават околните на потърпевши при случай или от незаконно действие – фамилиите на починалите, родителите на блъснатите от коли деца, околните на жертви на принуждение. Накратко, всички, които изпитват болежка съвсем колкото директните пострадали.

В Mосква се появява сериен палач, който чупи вратните прешлени на жертвите си и оставя върху телата им записка с надпис: „ На моя Учител “. На най-хубавите детективи от престъпния отдел – Зарубин, Сташис и Дзюба – е предоставено да се заемат с следствието, като освен това вършат всичко допустимо да го пазят в загадка. Те работят по голям брой версии: точно планиращ дейностите си умопобъркан, въздаваща отмъщение група, ловко прикрити поръчкови убийства. Тъй като убитите в миналото са предизвикали тежки пътни катастрофи, без да понесат съответното наказване, дали причинителят не е някоя от косвените жертви? Ръководството обаче оказва голям напън върху проверяващите да разкрият килъра допустимо най-бързо и по тази причина те още веднъж би трябвало да потърсят помощта на Анастасия Каменская.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР